14 ago 2013, 20:33

Рисунка в дъжда 

  Poesía » De amor
926 0 20

Рисунка  в  дъжда

 

Случайност ли пак ме доведе

в притихналия малък град,

там стъпки на есенно време

багреха в жълто мокър площад.

 

Беше провинциален и скучен,

сред спорещи с вятъра кестени,

тук, устни на дръзко момиче

стоплиха някога късната есен.                                   

 

Безумно търсех  далечна утеха,

от миг, в който бяхме щастливи,

самотно е днес в мократа дреха,

не страдам като листата красиво.

 

Прегърбен, зад облака се сви

денят - както в спомена лиричен,

в дъжда рисувах нейните черти,

но знам, че повече на теб прилича.

 

© Запрян Колев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??