2 dic 2014, 20:41

Рисувай, художнико! 

  Poesía » Otra
686 0 10

 

-


Художнико, боите си приготвяй!

Смеси ги с кал от яловите двори,

та — в корен на лоза намерил котва,

отново Дионис да проговори.


 Камбана нарисувай! На мегдана.

Но не за помен със език да гложди,

а млади булки, в тъмно щом пристанат,

щастливо да звъни за нова рожба.


 Да замиришат спомените темперно —

за къщата, канавката затлачена,

в която насред старческия тремор

се дави катарама от сандалче;


 за баба ми — преди да се спомине,

за дядо ми — как пее ”Бели ружи”.

Единственото топло днес в комина

са стъпките на ветровете южни.


 И най-подир река да ми налееш!

Картината ти няма да е лесна,

но вярвам — ще се справиш и със нея!

Започвай!

Със стиха си те калесвам.

 

 

-

© Станислава Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??