11 ago 2015, 7:51

Роб и господар 

  Poesía
771 0 4

 

 

РОБ И ГОСПОДАР

 

Разпалва залезът огнище

в дома красив на вечерта.

Повява хлад и облак нищи

легло памучно за нощта.

 

Подава крушата вечеря

и ябълка предлага плод,

какъвто няма да намериш

в полята от човешка пот.

 

Кога сме станали тъй алчни?

Глада ли е учител стар

или човекът поначало

сам роб е и е господар?!

ДТ©

 

 

© Даниела Тодорова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??