РОБ И ГОСПОДАР
Разпалва залезът огнище
в дома красив на вечерта.
Повява хлад и облак нищи
легло памучно за нощта.
Подава крушата вечеря
и ябълка предлага плод,
какъвто няма да намериш
в полята от човешка пот.
Кога сме станали тъй алчни?
Глада ли е учител стар
или човекът поначало
сам роб е и е господар?!
ДТ©
© Даниела Тодорова All rights reserved.