17 sept 2013, 22:30

Робинята се влюби в господаря 

  Poesía
553 0 1

И робинята се влюби в господаря,

такава чиста, неподправена любов.
Знае тя че той пак ще я удари.

Знае тя, че той не се е променил, не е и нов.

 

Но стои покорно наведена.

В коварните нишки на съдбата оплетена.

Молеща, тръпнеща, чакаща

и скрита от света.

Стои, очаква господаря.

 

И знае, няма изход, няма вход,

в живота ù кощунствено нелеп.

И сега е тя в своя си възход.

макар че чака я господарят ù свиреп.

 

И избор вече няма, нагоре тя лети.

По планина от болка и сълзи се тя изкачва.

И всяка стъпка има смисъл нов.

Прекрачва граница на новия живот.

© Кристина Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??