Пеят първите петли
със прерязани гърла
и ни казват "работú"
с одата на радостта.
Спи ни се, но си мълчим
пак гладът ни е другар,
а сме тънки като дим
от преяждане със срам.
Карат ни се с новини,
пълни само със вина,
за да помним, че боли
щом разсърди се властта.
Пеят първите петли
със прерязани гърла,
а животът ни шепти
“Робството е Свобода!”.
© Веселин Веселинов Todos los derechos reservados