Aug 16, 2012, 9:30 AM

"Робството е свобода!" 

  Poetry » Civilian
505 0 0

Пеят първите петли

със прерязани гърла

и ни казват "работú"

с одата на радостта.

 

Спи ни се, но си мълчим

пак гладът ни е другар,

а сме тънки като дим

от преяждане със срам.

 

Карат ни се с новини,

пълни само със вина,

за да помним, че боли

щом разсърди се властта.

 

Пеят първите петли

със прерязани гърла,

а животът ни шепти

“Робството е Свобода!”.



 

© Веселин Веселинов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??