7 oct 2007, 16:07

Род(е)ната Земя 

  Poesía
474 0 2
3 март 2005 г.

Свободата диша
във забвение
и чака своя верен час.
Свободата пише
своето прозрение
и говори със гръмовен, ясен глас.

"Във душата ти живее огън,
 мечът дреме в твоята силна ръка -
 вдигни острието, излез смело навън
 и забий стоманата в сърцето на врага!! -
  Стомана във стомана,
  жестокост във жестокост:
  На удара отвръща се със удар,
  на груба сила - с груба сила."

Говорейки във тебе свободата
и жаждата за светъл ден,
ти тръгваш със сърце, живеещо в борбата
и диша в тебе тя, земята - пътуваш в неин плен.

© Вечерница или Зорница Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??