4 jun 2024, 12:26

Родена да те обичам 

  Poesía » De amor, Filosófica
97 1 1

Защото нося име Данаил или

с копнеж любовен те предсказах? 

Пророците грешат ли? Надали. 

Тъгата си по-скоро премълчават. 

Но аз откак се помня, мира нямам, 

и въпреки проклетите лъжи 

на хората, в които сляпо вярвах, 

надеждата не спря да ме държи. 

А, колкото да съдят Бога грешници, 

(признавам, че и аз в това число) 

Библейски милостив е. По човешки. 

Изпрати те да бъдем доживот! 

И аз благодаря Му всеки ден. 

Молитвите ми шепнат във душата. 

Смирявам се, обичан и блаже́н,

щастлив, че точно ти си ми съдбата! 

Пророците едва ли пазят в тайна, 

това което могат да предричат. 

Целувам със поклон ръка на майка ти, 

че дала е живот, да те обичам!

 

©тихопат. 

Данаил Антонов 

03.05.2024

 

 

 

 

 

© Данаил Антонов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??