3 mar 2022, 22:35

Родината 

  Poesía
230 0 0

 

Мила Родино, всеки българин

достоен в сърцето си те пази!

Мила Родино, недостоен е този,

който те подценява и мрази!

 

Мила Родино, рай си ти за тези,

които имат очите да прозрат!

Мила Родино, някои цял живот

не могат истински да те оценят!

 

Мила Родино, в душите на 

българите пламъкът ярко грее!

Мила Родино, българи ще си

отидат, знаме за тях не ще вее!

 

Мила Родино, на земята ти свещена 

герои са се борили за свобода!

Мила Родино, някои от ,,българите" 

дори не знаят техни имена!

 

Мила Родино, езикът наш велик,

историята, красотата, всичко славно...

Мила Родино, защо се срамуват, 

съдят, отричат българи не малко?

 

Мила Родино, има такива, които за

нищо на света няма да те заменят!

Мила Родино, колко е тъжно, че

някои без да са те обичали ще умрат!

 

Но...

Мила Родино, любовта към теб 

веч ще живее във всяко твое дете!

Мила Родино, името ти завинаги

ще остане във всяко българско сърце!

© Майчето Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??