11 jun 2018, 23:57

Родино 

  Poesía » Civil
1238 6 7

 

 

Родино

 

 

 

Певците   ти задавиха се с вино

Поетите     останаха    без глас ,

И стана тихо, мила ми Родино,

И нещо свято счупи се във нас .

 

По стремето ти кой ли не те яхна,

Предатели обикновени и глупци

А ти за нас си все така прекрасна

И ако    можеш,   моля  те прости.

 

Наивни бяхме дявол да го вземе

Повярвахме   във лъскави лъжи

И стана тъй че българското племе

Изчезна   някъде   и  се   стопи .

 

И що да сторим,  мъченицо свята

Да  се  помолим  или замълчим

Децата    ни  заминаха нататък

А   ние  ... ще   те   отстоим .

 

Не ще посмеят прилепите черни

да пият кръв от твойта жива плът

и    нека  , нека   сме   последни

загинали  за теб  в  последен път.

© Христо Паничаров Todos los derechos reservados

Това ми дойде покрай последният софийски гей-прайд, съжалявам ако някой се обиди.

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??