Обичат ни децата примирено
Гледат ни в очите възхитено
Бързат да се разделят с нас
Свободни от родителската власт!
Децата ни порастнали в мълчание
Очаквахме от тях признание
От нас са скрили своите мечти
Споделяли с приятели потайните бели!
Самотохата ранила детските души
Тъжни са очите от пролятите сълзи
Късно схванали какво са причинили
Без усърдието да сме близки, мили!
В трудностите са вървели по сами
От нашите конфликти още ги боли
На нас оставили младежките вини
Уморени да ги влачим в тъжните си дни!
Децата вече са родители и проумели
За себе си най-правилния път поели
Щастливи са защото са забравили...
Несполуките в бащиния дом оставили!
Останали сами и наранени
Изстиваме от спомени сломени
Това е истината за живота ни развоя
След раздялата по тяхна воля!
© Мария Николова Todos los derechos reservados
С уважение!
,