Родопа, още чуваш ли му стъпките?
На 15-ти септември е роден Николай Хайтов - in memoriam
Родопа, още чуваш ли му стъпките?
А песента, която нощем скита
с плача на гайда по хайдушки пътища?
Легендата е скътана в скалите,
във ехото останало след бурите,
във шепота на горски листопад...
И мъдростта живее още в думите,
които и след него ще звучат...
И истините им, все тъй бодливи,
(дано да има, кой да ги повтаря).
Поклон, учителю, за нас си още видим,
а в книгите ти - жива е България...
© Дочка Василева Todos los derechos reservados
Поздравления!