14.09.2008 г., 23:50 ч.

Родопа, още чуваш ли му стъпките? 

  Поезия » Гражданска
912 0 27
 

Родопа, още чуваш ли му стъпките?

 

                                  На  15-ти септември е роден Николай Хайтов - in memoriam

 

 

Родопа, още чуваш ли му стъпките?

А песента, която нощем скита

с плача на гайда по хайдушки пътища?

Легендата е скътана  в скалите,

 

във ехото останало след  бурите,

във шепота на  горски листопад...

И мъдростта  живее още в думите,

които и след него ще звучат...

 

И истините им,  все тъй бодливи,

(дано да има, кой да ги повтаря).

Поклон, учителю, за нас си още видим,

а в книгите ти - жива е България...

 

© Дочка Василева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??