18 jun 2020, 10:41

Рогатият 

  Poesía » De humor
823 1 8

 Когато без допир аларми звучат,

 когато прозорци, мазилки се пукат,

 прасетата луди из двора квичат

 и всички гугутки престават да гукат.

 

 Когато от пъкъла идващи звуци

 се блъскат в невинните майки с деца

 и млади, и стари, и здрави, и куци,

 обръщат се всички със свити сърца.

 

 Тогава зад ъгъла виждат рогатия,

 гордо обяздил ретро мотор,

 леко приведен, гледащ с апатия

 всички, които го псуват във хор.

 

 Рога от козела на шлема забучил,

 отпуснал шкембето, очите присвил.

 Отдавна е стар, но не е наýчил,

 че трябва да кара преди да е пил.

© Любомир Ангелов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??