Какво като обувките ми стари са и хлопат,
а всеки крак снове с различна цел, посока, път?
Нима ще дойде някой на ума ми да потропа,
та вещо да ме учи как нормалните вървят?
И после с най-сухарски вид случайно ще добави,
че щом маймунки виждам, значи хич не съм добре...
Че явно съм за бяла риза с вързани ръкави.
Та кой такава би си сложил с гащи на каре?
В Бразилия например е престъпно да забъркаш
коктейл с ментолка, валериан и две-три капки глог.
А "Мила Молекула" щом си чул, ужасно бъркаш...
Търси си ушен лекар, не за мене психолог!
Да си изкарваш хляба с нещотърсене не става?
Замествам с палачинки. Виж до лампата една!
Но зърнеш ли ми плитките да щръкват леко вляво,
бегом, че рой лунички ще се слеят в зла луна!
Чорапите ми... Ех, защо ли все за тях се хващат?
И двата имат свой произход, кой от кой по-як.
А много скоро, писне ли ми всички да ме пращат
на школа по обноски, май ще им покажа как
с ей тия две ръчички мога и жребец да вдигна!
Та камо ли на място да поставя някой сух...
И с триста стъпки в миг да тича, бързо ще го стигна.
А срещне ли ме друг път, ще подмине - сляп и глух.
На много сухи хора смелостта им е топлийка.
Но как ме дразнят - с кофти нрав, надут като балон...
Останалите - идвайте! Ще правя курабийки.
Верандата ми има паркомясто и за кон.
© Пепа Петрунова Todos los derechos reservados
аз сложих кекса - туй съм ви направила.
Рецептата е стара, много стара,
че с него и децата си съм хранила.
Но казвам ви, че сладичък и вкусен е
и се яде не само за закуска. 😘