22 feb 2017, 1:51

Рожден ден 

  Poesía » Otra
388 1 7


               РОЖДЕН ДЕН               
    
          Нявга чакахме Рожден ден с трепет –
          гости идваха и слагахме софра,
          песни, танци в буен шемет,
          смях веселие, храна добра.
              Вярвахме на думи "искренни",
              че си най-красив в света –
              та нали това би искала
              и най-грозната жена?
          Дни летяха неуморно.
          Пак Рожден ден, но сега
          разликата е безспорна –
          не във полза, не в шега...
              Първо – ти не се харесваш,
              не на думи вярваш ти –
              в огледало забелязваш
              бръчки, бемки, старчески черти...
          Вече оредя софрата,
          много литнаха "отвъд".
          Няма танци,че краката
          почти всички ги болят..
              И смехът сменихме с думи –
              жалим се от беднотия.
              О, къде сте песни чудни,
              че без вас не можем ние!
          Тъжно е да гледаш фото –
          кой си бил и как изглеждаш,
          правил ли си най-доброто –
          питаш се и си с надежда..
              Че във младостта не мислиш
              ни за старост,ни за време.
              Правиш всичко, що поискаш –
              миг не даваш да ти вземат.
          Иска ми се още малко
          весело да поживея,
          но е всеки с грижи. Жалко –
          ни да ходи вече може, ни да пее....

 
 
    02.12.2012г.

 

© Ирина Филипова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Веси,аз съвсем скоро имам рожден ден и ти предварително ми правиш такъв подарък!!!
  • Не остаряваме, Иржи, поне не вътрешно, само помъдряваме . Душите ни остават млади. Поздрави!
  • Хе хе, няма да се даваме, Иржи.Напук ще извием едно лудешко хоро, да се чуе силно! Поздрави!
  • А аз те гледам първо на снимката,уголемявам я даже и си викам,"защо не приличам на нея"...
  • Да сетих се днес и си викам чакай малко да я сръчкам. Много си ми забавна.
  • Абе,ти,случайно ли ме напипа?Тогава прочети "Защо",за да разбереш каква ми е "зодията"...
  • Тук няма коментар. Грехота. Още много рождени дни ти желая. Жива и здрава да си и много вдъхновена.
Propuestas
: ??:??