РОЖДЕН ДЕН
Нявга чакахме Рожден ден с трепет –
гости идваха и слагахме софра,
песни, танци в буен шемет,
смях веселие, храна добра.
Вярвахме на думи "искренни",
че си най-красив в света –
та нали това би искала
и най-грозната жена?
Дни летяха неуморно.
Пак Рожден ден, но сега
разликата е безспорна –
не във полза, не в шега...
Първо – ти не се харесваш,
не на думи вярваш ти –
в огледало забелязваш
бръчки, бемки, старчески черти...
Вече оредя софрата,
много литнаха "отвъд".
Няма танци,че краката
почти всички ги болят..
И смехът сменихме с думи –
жалим се от беднотия.
О, къде сте песни чудни,
че без вас не можем ние!
Тъжно е да гледаш фото –
кой си бил и как изглеждаш,
правил ли си най-доброто –
питаш се и си с надежда..
Че във младостта не мислиш
ни за старост,ни за време.
Правиш всичко, що поискаш –
миг не даваш да ти вземат.
Иска ми се още малко
весело да поживея,
но е всеки с грижи. Жалко –
ни да ходи вече може, ни да пее....
02.12.2012г.
© Ирина Филипова Всички права запазени