23 mar 2021, 18:30

Рожден ден 

  Poesía » Otra
490 1 3

Рожден ден имам просто днес,

на петдесет и пет години ставам.

Не малко са ала ще кажа с чест,

с година цяла бавно помъдрявам.

 

А мъдростта с годините е капитал,

във грешки и триумфи тежки е получен.

Цената плащам с посребрените коси,

урок житейски труден тук за да науча.

 

Рожден ден имам просто днес,

с година остарял посочват факти.

Към трета възраст битието ми върви,

но тежест не усещам грам дори де факто.

 

Ще отбележа с празник този ден,

със  чашка вино, близки хора.

И пожелавам си аз нещичко за мен,

да бъда здрав без капчица умора.

 

Рожден ден имам просто днес,

от чашката със сладост ще отпия.

Съдбата моля нека  ми окаже чест,

и след година да съм тук за туй да пия.

23.03.2021г

© Петър Петров Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??