Рожден ден имам просто днес,
на петдесет и пет години ставам.
Не малко са ала ще кажа с чест,
с година цяла бавно помъдрявам.
А мъдростта с годините е капитал,
във грешки и триумфи тежки е получен.
Цената плащам с посребрените коси,
урок житейски труден тук за да науча.
Рожден ден имам просто днес,
с година остарял посочват факти.
Към трета възраст битието ми върви,
но тежест не усещам грам дори де факто.
Ще отбележа с празник този ден,
със чашка вино, близки хора.
И пожелавам си аз нещичко за мен,
да бъда здрав без капчица умора.
Рожден ден имам просто днес,
от чашката със сладост ще отпия.
Съдбата моля нека ми окаже чест,
и след година да съм тук за туй да пия.
23.03.2021г
© Петър Петров Всички права запазени