22 dic 2011, 11:27

Рождество 

  Poesía
781 0 16

 

-----


Надвиснали, камбаните припяват
за нечие сакрално рождество!
Мислите, ухаещи тамянено,
замесваме във бялото тесто.

И робата е бяла - носи огън
от пламъка на Господни очи!
Небесно пръсва Неговото "сбогом",
орисва с обич хора и съдби!

Пироните - ръждиви. Тежък - кръстът.
Безмерно люби. Праведно греши.
А хлябът, сладък в кървавите пръсти,
и днеска храни блудните души.

И радва. И трепти до смърт, до бяло...
с възкръсване на Божия закон.
Знам - макар че болката е в тялото,
сърцата ни са Неговият дом...

 


 

-----

© Станислава Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??