7 nov 2009, 0:33

Рондо (форма) 

  Poesía
1105 0 6

                                                                                            ... Rondo...

 

Залезът вплита в косите ми...

 

... нежен спомен

от слънчеви дни

 

и прелива

в очите ми

блясъкът…

 

на далечни

безбрежни

вълни…  

 

...

и закърпва по мен

всички болки

 

и рисува

в косите

цветя –

 

да потегля  

преляла

към утрото

 

и с усмивка

да будя

деня...

 

...

после стихва

в бездушния вопъл

 

на откраднали

времето

думи

 

и постлал

по ръцете ми обич

 

се завръща

по празните

струни…

 

...

и невярващ

обгръща

съня ми...

 

и рисува

беззвучни

звезди...

 

в полепнали

устни –  от нямане

 

по които дъхът ти боли...

 

...

и нищо че есен наднича

 

през прага

подала

ръка

 

нищо че още те търся

и пазя в ръцете смеха...

 

...

залезът вплита в косите ми...

 

... нежен спомен

от слънчеви дни...

 

и прелива

в очите ми

блясъкът…

 

на далечни

безбрежни

вълни… 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© Бехрин Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??