28 mar 2010, 12:45

Росен (цвете) 

  Poesía » De amor
1330 0 1

Росен, ясен, цветен момък,
по полята броди сам.
Търси той искрица малка,
за да светне в силен плам.
И не щеш ли там, до слога,
малка паднала звезда видя.
Спря се, вдигна я и ето -
бликна в нея там искра.
Таз искрица малка, цветна, 
тя към него бързо метна
и обля се в синева,
Росен в ярка светлина...

Самодива мина близо.

Щом видя го, тя се смая.

Взе в ръка туй цвете дивно -

цяла трепна от омая.

Бързо тя във пазви скри го

от очите на гората.

После в късни доби с него

тя танцува под небето.

Но така и не разбра горката,

че туй цвете бе заклето

на искрата от звездата,

що бе слезнала в полето.

© Стелла Велинова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • С твое позволение искам да го изпратя на един "цветен момък"!
    Може ли?
    Много ми хареса!
    И честит празник!
Propuestas
: ??:??