Завиждам му, защото той не знае
какво е да си сляп и болен.
Защото той ги вижда
и всяка вечер ги ласкае
със песничката на щуреца.
Певецът скитник,
така се е нарекъл,
скиталецът със шарено глухарче зад ушите.
Обичам вечер да го слушам,
защото първо чувам
неговите стъпки,
а после песента му ме повежда.
И аз понякога ги виждам…
-рояк цветя и пеперуди.
И музика във рими,
изстрадана със сребърните струни.
Завиждам му, защото той нехае
какво е да си сляп и болен.
Защото той ме вижда, знае,
душата ми е също като вашата
-Човешка!
© Киара Todos los derechos reservados