Хайде стига, сменям очилата,
вземам други, с розови стъкла.
Оу! Добре! Шик са тъй нещата.
Розов облак, розови цветя.
Леля Роза вече се усмихва,
чичо Рангел рози ѝ бере.
Розов вятър тихичко притихва
под щастливо розово небе.
Ех, красив е този розов свят,
но през тези розови стъкла.
А защо, защо не може, Брат
и без тях да бъде все така!
© Хари Спасов Todos los derechos reservados