През нощта сред вълните в морето
нереални русалки се къпят.
Във водата се гонят, където
не е нужно на нещо да стъпят.
Люспестите опашки проблясват.
Отразяват звездите, луната.
Светлината на пояс препасват
и я вплитат на плитки в косата.
Доверчиво ръцете разперих,
а в опашка превърнах краката.
И сред тях посред нощ се намерих.
Те ме водеха. Към светлината.
© Ваня Георгиева Todos los derechos reservados