20 mar 2020, 18:34

Русе днес 

  Poesía » Civil
688 0 1

Пуст е градът.

Няма ги даже
гълъби,

псета,

котки бездомни.

Точно такъв

града ни не помня –
карантинен...

Сякаш прокажен...
Носещ тъга...

Мъртвило веещ...
Тук-там пристъпват

хора със маски...
...

Пак ще си весел!

Пак ще си ласкав!...
Пак ще си ти!

И ще живееш!

 

Живодар Душков
 

19 март 2020 г.
Русе

© Живодар Душков Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Харесах! Градът е пуст! Загатва за,, смъртна,, находка! Знам, ти ще се върнеш, пак там с Бодра походка!
Propuestas
: ??:??