28 feb 2021, 9:27

Ръцете на града са светлосиви птици 

  Poesía » Del paisaje, Otra
300 2 15

Ръцете на града са светлосиви птици,
гугукат, пълнят гушки и летят.
В очите, любопитните  – съдби стотици
и отразените парченца свят.
По покривите плисва слънчева позлата,
дори колибите, порутени блестят
и вятър по фонтаните чертае път,
в очи на цвете, грее красотата,
несвойствено разнежен е градът.

 

Прелитат  – синьото по гушките прелива,
прозвънват струни нежни - птичите пера,
понякога съдбата е добра,
 главица свила под крилото им заспива,
сънува топло лято, кестен разцъфтял.
Животът птичи толкова по людски просто,
прикрива скърби, болки нищета, и жал,
като венец надгробен  – оголели кости.

 

 

© Надежда Ангелова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??