29 jun 2014, 13:26

Ръцете на жената 

  Poesía
377 0 2

Ръцете на жената са всеможещи!

Приспиват с ласки малкото дете.

Прогонват мислите тревожни

от осиротялото сърце.

 

Ръцете на жената са енергия.

Създадени да правят чудеса.

От дъното те вадят и издигат те,

до светли, непорочни небеса.

 

Ръцете на жената са отрудени.

Понякога с мазоли са покрити те.

Сълзите бършат в трудните моменти.

И кръв избърсват от кървящото сърце.

 

Ръцете на жената са тъй нежни!

По-нежни и от утринна роса.

Заклевам ви! Целувайте ръцете!

Ръцете нежни. Ръцете на жена.

© Ник Желев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??