Ръцете на жената са всеможещи!
Приспиват с ласки малкото дете.
Прогонват мислите тревожни
от осиротялото сърце.
Ръцете на жената са енергия.
Създадени да правят чудеса.
От дъното те вадят и издигат те,
до светли, непорочни небеса.
Ръцете на жената са отрудени.
Понякога с мазоли са покрити те.
Сълзите бършат в трудните моменти.
И кръв избърсват от кървящото сърце.
Ръцете на жената са тъй нежни!
По-нежни и от утринна роса.
Заклевам ви! Целувайте ръцете!
Ръцете нежни. Ръцете на жена.
© Ник Желев Все права защищены