21 feb 2008, 17:04

Ръцете ти 

  Poesía » De amor
1302 0 9

                   Ръцете ти самички ми говорят,

                   разказват ми нечувани мечти,

                   събрали нежност и копнеж безкраен

                   в годините, като безмълвен вик.

                   Ръцете ти са орбита, в която

                   кръжи заключената ми душа

                   и те са тези, при които 

                   завръщам се с луд бяг за вечерта.

                   Забравям грижи и умора

                   със допира на нежността.

                   Очаквам всеки техен досег

                   като живителна роса.

                   Ръцете ти - приятели са скъпи,

                   защото помнят всеки нежен стон.

                   Те будят вечерта

                    и пак се стичат по пръстите -

                    неказани слова.

                    Не искам да си тръгват те

                    от мене,

                    а как - не зная да ги задържа.

             

               

 

© Златка Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??