В цветния залез виждам очи,
гледащи бодро към новия ден,
тръгва си слънцето с морни лъчи,
ах, тези очи – кехлибарен сатен...
Прозрачна и мека, тъмата пристъпва,
гали косите ми призрачен бриз,
кат' пролетен цвят сърцето напъпва
и спомени идат – неканен сюрприз!
Първа звезда озарява небето,
пътека си прави бледа луна
и тя като теб е видяла детето,
което се влюби и стана жена!
Превáля нощта, но аз не сънувам,
виждам те ясно, сядаш до мен
и гледаш с очите, които жадувам,
ах, тези очи – кехлибарен сатен!
© Мими Todos los derechos reservados