5.07.2012 г., 10:07 ч.

С цвят на кехлибарен сатен 

  Поезия
884 0 7

В цветния залез виждам очи,

гледащи бодро към новия ден,

тръгва си слънцето с морни лъчи,

ах, тези очи – кехлибарен сатен...

 

Прозрачна и мека, тъмата пристъпва,

гали косите ми призрачен бриз,

кат' пролетен цвят сърцето напъпва

и спомени идат – неканен сюрприз!

 

Първа звезда озарява небето,

пътека си прави бледа луна

и тя като теб е видяла детето,

което се влюби и стана жена!

 

Превáля нощта, но аз не сънувам,

виждам те ясно, сядаш до мен

и гледаш с очите, които жадувам,

ах, тези очи – кехлибарен сатен!

© Мими Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??