Лятото - сезон чудесен
за игри е просто- песен,
Скача кучето на двора
сутрин, вечер без умора.
Аз с него весело играя,
и се смея щом залае.
А за сестричката ми малка,
то е пухкавата залъгалка.
Баба, дядо са в захлас,
гледат цял ден само нас.
Ох, как много ни обичат,
стари са, но с нас все тичат.
Баба дава топла палачинка,
дядо все ни е дружинка.
В игрите луди от зори,
все беля и той ще сътвори.
Как забавно е на село,
хвърляме се в язовира смело.
С куче вечер на разходка,
сутрин с дядо в лека лодка.
Рибки вкусни ще си уловим
и доволни вечер ще заспим.
Ето, колко сме щастливи,
дядо, баба, най са обичливи!
© Люси Атанасова Todos los derechos reservados