19 may 2012, 8:19

С какво започва Любовта?.. 

  Poesía » Filosófica
696 0 4

 

  С какво започва Любовта?..

 

                              Жени и вино! Вино и жени!

                                              Кирил Христов

 

Когато сънена попита:

„С какво започва Любовта?”-

и гледаше ме дяволито

неизтрезняла от Страстта-

 

аз (сам все още трудно дишащ)

опитвах се да разбера

как мога с думи да опиша

невероятната игра

 

и Лудостта на Сетивата

в зашеметяващия трус,

когато тръпката в телата

усещах с устни като вкус...

 

А може би пък тя е точно

това, което няма знак

да се опише, но щом почне

то свят ти се завива чак!..

 

...И вино в чашите щом има,

а и желания в плътта,

дори под слоя от патина

неутолима е Страстта...

 

Но даже подир сто любови

аз девствен съм като хлапак

и сетивата са готови

за нови авантюри пак,

 

и на Живота през полето

(превърнал нощите във дни)

вървя и шепна си с Поета:

„ Жени и вино! Вино и жени!”.

                                

...А случва се на сто години

веднъж- объркана, сама

край мен смутено да премине

със плахи стъпки Любовта:

 

Единствената (дето има!)

предречена като Съдба...

 

...Но не познал я, ще отмине

Тя, като падаща звезда...

 

                                д-р Коста Качев

© Коста Качев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Не напразно съм казвала,че за любовта граници няма.А щом я има,значи си струва да я опишем така.
  • Мисля, че всяка нова любов започва по различен начин – според обекта на любовта...
    Поздрави!
  • ,,Жени и вино!Вино и жени".
    ...Но не познал я,ще отмине
    Тя, като падаща звезда...
    Може би Тя ще ви познае и ще блеснете, като звезда!
    Поздравления за Прекрасното стихотворение!
  • Наздраве!Дано и любовта намине при теб!Тогава кой знае какви стихове ще има!
Propuestas
: ??:??