С какво започва Любовта?..
Жени и вино! Вино и жени!
Кирил Христов
Когато сънена попита:
„С какво започва Любовта?”-
и гледаше ме дяволито
неизтрезняла от Страстта-
аз (сам все още трудно дишащ)
опитвах се да разбера
как мога с думи да опиша
невероятната игра
и Лудостта на Сетивата
в зашеметяващия трус,
когато тръпката в телата
усещах с устни като вкус...
А може би пък тя е точно
това, което няма знак
да се опише, но щом почне
то свят ти се завива чак!..
...И вино в чашите щом има,
а и желания в плътта,
дори под слоя от патина
неутолима е Страстта...
Но даже подир сто любови
аз девствен съм като хлапак
и сетивата са готови
за нови авантюри пак,
и на Живота през полето
(превърнал нощите във дни)
вървя и шепна си с Поета:
„ Жени и вино! Вино и жени!”.
...А случва се на сто години
веднъж- объркана, сама
край мен смутено да премине
със плахи стъпки Любовта:
Единствената (дето има!)
предречена като Съдба...
...Но не познал я, ще отмине
Тя, като падаща звезда...
д-р Коста Качев
© Коста Качев Всички права запазени