30 ene 2007, 10:13

С катинар заключената есен 

  Poesía
601 0 17
Свърши ли се моето очакване? -
Исках да се върна по- различна.
Съмва ли се вече във душата ми?
Колко още болка ми предписват?

Колко още пътища в сърцето
тайно се преплитат, отначало
сбъркали посоката с доверие? -
Няма как да срещна премълчаното...

Птиците дори не са усетили -
пак се вмести тишина в гнездата:
вятърът отнесе непотребното,
а дъждът не търсеше отплата.

Има още време до капчука,
дето ще ме буди с нежна песен -
колко тъжна шума е натрупала
с катинар заключената есен...

© Йорданка Гецова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??