14 abr 2012, 20:20

С любовта на птица 

  Poesía » De amor
837 1 6

 


-----

 

Врабче ли съм, щом вечер свита зъзна,
заситена с трохи от твойте длани!
И чакам пролетта по мен да плъзне
с ръцете ти - обгръщащи лиани...

Орел ли съм, щом с острия си поглед
прогонвам от небето ти ятата,
и браня дом, свирепо свила нокти
под огненото тяло на Луната!

Това, което знам, е, че съм птица,
притихнала в гнездото на дланта ти.
И стига ми от теб една трошица,
с очите ти да литна в синевата...

 

 

-----

 

http://www.youtube.com/watch?v=1n8QbTlULkI&feature=related

 

 

---

© Станислава Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??