28 oct 2021, 23:26

С песен карам колело! 

  Poesía » Para niños, Otra
699 1 13

Седем малки пойни птици

пеят, кацнали на жици.

До, ре, ми, фа, сол, сол, ла, си.

Хайде, ти ги повтори!

С тази музикална гама

пишем песничка такава:

До, до, до ... Купиха ми колело.

Ре, ре, ре ... Никой няма да ме спре

Ми, ми, ми... да го карам до зори!

Фа, фа, фа...даже във дъжда!

Цял съм мокър.... ми, фа, сол,

както карах, цопнах в гьол.

Сол, ла, ла! Не, не е шега!

Си, си, си...Облаче, поспри!

До, ре, ми, фа, сол, сол, ла, си.

Ти дъждецът спри!

Си, ла, сол, фа, ми, ре, до.

С песен карам колело!

© Даниела Виткова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??