28.10.2021 г., 23:26 ч.

С песен карам колело! 

  Поезия » За деца, Друга
659 1 13

Седем малки пойни птици

пеят, кацнали на жици.

До, ре, ми, фа, сол, сол, ла, си.

Хайде, ти ги повтори!

С тази музикална гама

пишем песничка такава:

До, до, до ... Купиха ми колело.

Ре, ре, ре ... Никой няма да ме спре

Ми, ми, ми... да го карам до зори!

Фа, фа, фа...даже във дъжда!

Цял съм мокър.... ми, фа, сол,

както карах, цопнах в гьол.

Сол, ла, ла! Не, не е шега!

Си, си, си...Облаче, поспри!

До, ре, ми, фа, сол, сол, ла, си.

Ти дъждецът спри!

Си, ла, сол, фа, ми, ре, до.

С песен карам колело!

© Даниела Виткова Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Да обогатим света на детските игри с броилки за най-малките »

15 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??