Oct 28, 2021, 11:26 PM

С песен карам колело! 

  Poetry » For kids, Other
664 1 13

Седем малки пойни птици

пеят, кацнали на жици.

До, ре, ми, фа, сол, сол, ла, си.

Хайде, ти ги повтори!

С тази музикална гама

пишем песничка такава:

До, до, до ... Купиха ми колело.

Ре, ре, ре ... Никой няма да ме спре

Ми, ми, ми... да го карам до зори!

Фа, фа, фа...даже във дъжда!

Цял съм мокър.... ми, фа, сол,

както карах, цопнах в гьол.

Сол, ла, ла! Не, не е шега!

Си, си, си...Облаче, поспри!

До, ре, ми, фа, сол, сол, ла, си.

Ти дъждецът спри!

Си, ла, сол, фа, ми, ре, до.

С песен карам колело!

© Даниела Виткова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??