16 may 2006, 10:27

С шепот на цигулка 

  Poesía
998 0 4

Там където мрака лагерува,
свирехме със нотите на самотата.
Никой нямаше да се любува,
никой даже не почука на вратата.

Меките струни ти галех тъй нежно,
а ти ме обгръщаше с лято.
А после ръцете ми,сякаш небрежно
те милваха с чисто вибрато.

Моцарт заплакваше след миг тишина,
а след него Вивалди и Брамс.
И така неусетно дойде сутрината,
издържана в стил Ренесанс.

Помниш ли ти, цигулчице мила,
така ме направи човек!
За нищо, за нищо не бих те сменила,
със мене ще бродиш по пътя нелек.


 

© Мариа Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??