3 ene 2024, 6:48

С усмивка ме спаси! 

  Poesía » De amor
200 4 3

Косите ти са пламнало глухарче.
Очите ти са палаво море.
Намигнеш ли на мен, другарче, 
пламва в огън моето лице.

 

Усмивката ти с радост ме дарява. 
Разцъфва нежно цвете на уста.
От сивотата ме спасява,
фитил запалваш във глава. 

 

И всяка дума е перо милувка
политнало към бедно ми сърце,
опустошено от вихрушка, 
съхранило вяра в зрънце. 

 

Самотна лодка съм без тебе, мили, 
понесена от морските вълни.
Оставам без последни сили,
ела, с усмивка ме спаси!

 

© Кремена Арменчева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??