Пустиня с цвят на карамел
разтича се в душата ми в кафяво
и пясък се разпръсква фин като
наметало над бягащи камили,
със звездни пръсти от космически
прах в златно и небесно,
лицето ти се появява и пада
в усмивка завъртяна,
в Сахара се ражда кокиче.
© Ваня Иванова Todos los derechos reservados