13 dic 2011, 20:56

Сайт за запознаства 

  Poesía
716 0 0

САЙТ ЗА ЗАПОЗНАНСТВА

(ЕДНА ИСТОРИЯ С ДОБЪР КРАЙ)

 

Във мъничко прозорче се побирам

със нови име, възраст, личност,

за час във живия живот умирам,

събличам сивата си прозаичност.

 

Потъвам в свят на средностатистически мадони,

на твърде интересни (все пак женени) мъже,

на лунатици и лентяи, на позавехнали матрони,

царе, царици - странници от кол и от въже.

 

Тук ще си подстрижа рафинирана учтивост

или пък ще пусна най-вулгарното си псе,

ще симулирам после мъничко свенливост -

тук никога едно с едно не правят просто две.

 

Как сладко е да бъдеш никъде и да си никой,

на шапката невидимка - зеленото перо,

във кладенец дълбок желанието си извикай

и слез на дъното със хлъзгаво ведро.

 

Там ще намериш ферментирали домашни тайни,

перверзни сънища, изпаднали от вътрешния джоб,

желания и нужди - простички или пък твърде крайни,

безумни блянове, намерили небето тук или пък гроб.

 

Кой в тази Вавилонска кула

доведе ме до твоята врата,

дали магьосницата  Тарантула,

или Купидон със парфюмирани крила?

 

Добре, че ме изчака в тясната си стая.

Добре, че пазеше за мен свободен стол.

Добре, че заедно изгледахме на филма края.

Добре, че беше с HAPPY END във сол мажор.

© Нели Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??