Понякога си сам сред свои.
Страхът им те упреква
и тайно ти завижда.
Данък "предразсъдъци" наложен.
Различен да си, е престъпно.
На "лудостта" си не сърди се.
Нека порядките - окови да си носят.
Свободен събуди се.
Отражение на щастие борците никога не просят.
Когато те изгонят от дома ти
и улицата стане твоя мащеха.
Не мрази, пази се от гнева си.
На самите мъжеството им е стряха.
Дори и морен, главата изправи
и продължи напред.
В джоба си усмивка прибери,
а в раницата - вяра в Бога милостив.
© Антония Спирова Todos los derechos reservados
и улицата стане твоя мащеха.
Не мрази, пази се от гнева си."
На самите мъжеството им е стряха.
Поздравления!