27 sept 2023, 19:58

Сам в литературната мъгла 

  Poesía
529 4 2

САМ В ЛИТЕРАТУРНАТА МЪГЛА

 

… моите побратими по рими спряха във Фейсбук да ме четат –

литнаха с Вълшебните килими някъде – към по-добрия свят,

сигурно си имат много грижи в своя ямб, в дактил или хорей,

и ръката спря да им се движи, че да драснат тихичко Здравей!

А пък аз все тъй си ги обичам! – и по цял ден с кеф си ги чета.

 

С тях си пея песничката птича – малък птичък в техните ята.

Злоба ли е? Завист ли? – не зная. Пък дори не искам и да знам.

Нявга с тях делихме си кравая. Днес сред тях умирам адски сам.

Пея ли им? Или мъка мъкна? – сам в литературната мъгла.

Братчета на думи! – кой затъкна Обичта във вашите гърла?

 

25 септемврий 2023 г.

гр. Варна, 20, 25 ч.

© Валери Станков Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??