16 oct 2007, 14:37

Сама си го избрах 

  Poesía
549 0 7
Мрак, пустота, непрогледност и страх...
Страх от пътя, който сама си избрах.
Вървях и разглеждах, витрини - студени и лъскави
блъсках се в хора -
стени - безнадеждно изстинали.
Намирах безформеност,
никакво чувство, лъжа.
Коварност, жестокост
в живота - подла игра.
Пресичаха пътя ми крачещи,
безмозъчни мумии,
с погледи жадно отправени
в джоба на онзи мъртвец.
Преминавах през дупки, вонящи
на дрога и секс...
Лесни пари - просто крак,
вдигнат на отсрещен дирек.
Срещах хора, крещящи без глас,
изгубили себе си,
погубили хиляди в търсене на някаква власт.
Загубих ли се, или отново сгреших?
А може би просто си купих
       еднопосочен билет
за най-големия в живота си цирк?!

© Йоана Павлова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??