18 sept 2022, 14:14

Самар 

  Poesía » Otra
421 3 9

Целия свят на гърба си го носеше, мамо. 
Мъчен товар, но не смя твоя път да огъне.
Грижи, тревоги и вяра невръстна на рамо... 
Никоя болка не смогна духа ти да спъне.

 

Колко ли пъти в надбягване с лудото време
с яд си проклинала делника пуст да остане? 
Само че дявол дори тоя делник да вземе, 
друг те причаква, във въжен капан да те хване.

 

Колко ли нощи с молитви си пъдила мрака, 
леко да слиза сънят над главицата малка? 
Тежки клепачи си крила, та пак да дочакаш
"Стигнах" да звънне през старата бяла слушалка.

 

Трябваше дълго по прашните друми да скитам,
крехък самар от мечти да се боря да стъкна,
та да прогледна през съ́лзите, в думите скрити:
"Станеш ли майка, и ти своя свят ще помъкнеш!" 

© Пепа Петрунова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??