19 ene 2024, 21:32

Само любовта 

  Poesía
173 5 6

 

Вървя ли край притъмналите къщи,

край голите тополи във нощта,

протягам към звездите като пръсти 

и поглед, и надежда, и съдба.

 

Те греят сред незнайните простори

и няма страшно, щом до днес горят.

Животът ми ще мине, но защо ли

да мисля, щом те няма да заспят.

 

Не ще заспи една любов далечна --

аз вярвам, че ще дойде със смъртта

и споменът за първата ми среща, 

последвалата дълга самота...

 

И близките дали са ми простили --

живях отделно в своята среда --

и после постепенното примирие

и в таз разруха само любовта.

 

                          декември 1990 г.

                          гр. Сливен

© Лъчезар Цонев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??